Koeling

Armaturen (ook LED armaturen) worden warm, daar er een elektrische stroom wordt gevoerd door de verschillende onderdelen. Het is dus zaak dat er een goede warmtehuishouding wordt gecreëerd en natuurlijk is het van zeer groot belang deze dan ook in stand te houden en te controleren. Een slechte warmtehuishouding heeft immers effect op de werking van de LEDs en dus ook op de levensduur van de armatuur.

Dit was één van de cruciale uitdagingen bij de ontwikkeling van onze armaturen. Onze warmte huishouding wordt continu gecontroleerd en in stand gehouden, waardoor wij garant staan voor een lange levensduur.

COOLVERT™ – de nieuwe standaard voor een goede warmte huishouding –
Het gepatenteerde AEROLITE™ koel principe werkt op het natuurlijke aerodynamische principe van luchtconvectie. Door het versnellen van de omringende luchtstroom, brengen wij de koeling op een hoger niveau.

Hoe wij dit hebben kunnen realiseren?

Met behulp van de allernieuwste computersimulaties en calculaties hebben wij voor de thermische overdracht verschillende materialen en legeringen onderzocht.

Dit onderzoek en de analyse van de onderzoeksresultaten hebben wij uitgevoerd, omdat de behuizing aan het volgende moest voldoen:

  • Een behuizing ZONDER ventilatie openingen
  • Een behuizing ZONDER koelribbels
  • Een behuizing met een ZÉÉR elegant en ZÉÉR modern uiterlijk/design.

Door deze gedachten te combineren en als leidraad aan te houden is het ons gelukt een nieuw soort warmtehuishouding te ontwikkelen welke altijd standaard in al onze armaturen wordt toegepast COOLVERT™. Dit is voor ons de nieuwe standaard voor een goede warmtehuishouding.

koeling
koeling