Autonome Buitenverlichting 24vDC

Naast het leveren van straatverlichtingssystemen voor aansluiting op het lichtnet, ontwikkelen en leveren wij ook straat- en terreinverlichtingssystemen die volledig autonoom opereren. Dit betekent simpelweg dat het systeem met behulp van zonne-energie de eigen energie opwekt. De opgewekte energie wordt overdag opgeslagen in de meegeleverde accu’s en ’s avonds wordt deze energie gebruikt om het systeem “te voeden”.

Smart Intelligent Controller

Het is een volledig geautomatiseerd proces en dit proces wordt geregeld en gecontroleerd door de “Smart Intelligent Controller” (S I C). De S. I. C. is geplaatst in de mast en deze zorgt ervoor dat het systeem dagelijks wordt in- of uitgeschakeld en dat de accu’s overdag worden opgeladen.

Zuinig omgaan met beschikbare energie

Met name in de winter is het heel belangrijk dat de beschikbare energie van het autonome verlichtingssysteem zéér efficiënt wordt verbruikt. De beschikbare energie is namelijk gelimiteerd tot de maximale capaciteit van de accu’s. Om de beschikbare energie zéér efficiënt te gebruiken en om verspilling tegen te gaan passen wij in onze autonome systemen sensoren toe welke er dus voor zorgdragen dat de energie efficiënt en pas dan wordt aangesproken als het echt nodig is.

24V-DC

De armaturen welke wij toepassen in onze autonome verlichtingssystemen zijn gewoon afkomstig van Geolux of van Grah, maar dan in een 24V-DC uitvoering.

Toepassing

Een autonome straatverlichtingssysteem komt met name tot zijn recht in het buitengebied; daar waar er geen kabel in grond ligt, maar waar (enige) verlichting wel wenselijk is.

**door op de buttons/knoppen hieronder te klikken ziet u een afbeelding van een autonoom (solar) straatverlichtingssysteem**

Solar Straatverlichtingssysteem Gemeente Groningen overdag
Solar Straatverlichtingssysteem Gemeente Groningen ’s avonds